10χρονος “χάκαρε” το Instagram και κέρδισε 10.000$

Το να είσαι hacker είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και δεν θα μπορούσε ο καθένας μας να γίνει, μιας και χρειάζονται γνώσεις και αρκετός χρόνος. Όταν όμως βλέπεις το τι μπορεί να κάνει ένας 10χρονος, αρχίζεις και το ξανά σκέφτεσαι. Ένα τέτοιο παράδειγμα που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα, είναι και ο πιτσιρικάς που χάκαρε το Instagram.

Πριν καν φτάσει στην απαιτούμενη ηλικία, για να μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό, το Facebook του έδωσε 10.000$ για αυτό του το επίτευγμα και επειδή κατάφερε α βρει αυτή την τόσο σημαντική αδυναμία του ιστότοπου.

 

Πιτσιρικάς χάκερ “χτύπησε” το Instagram και το Facebook του έδωσε 10.000$

facebook xrimata hacker

Ο Jani λοιπόν, όπως ανέφερε η φινλανδική ιστοσελίδα ειδήσεων Iltalehti, είχε βρει έναν τρόπο για να εισβάλει στους servers του Instagram και να διαγράψει τα posts κειμένου που δημοσίευαν οι χρήστες του.

Ο 10χρονος hacker δήλωσε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα πως μπορούσε να διαγράψει όλα τα σχόλια και γενικότερα ότι κείμενο υπήρχε σε όλους τους λογαριασμούς, χάρις σε αυτό το ελάττωμα που εντόπισε. Θα μπορούσε να εισβάλει μέχρι και στο account του Justin Bieber, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τα λεγόμενα του τα απέδειξε όταν δημιούργησαν έναν δοκιμαστικό λογαριασμό και εκείνος βρήκε τον τρόπο και διέγραψε ότι είχαν ποστάρει.

Σε όλη αυτή την ιστορία τον βοήθησε και ο  ο δίδυμος αδελφός του, μαζί με τον οποίο είχαν βρει κενά ασφαλείας και σε άλλες ιστοσελίδες προηγουμένως, αλλά δεν ήταν και τόσο σημαντικά ώστε να κερδίσουν ένα ανάλογο ποσό.

Το Facebook όμως επικροτεί όποιον καταφέρει να βρει σφάλματα  στον κώδικα του, προσφέροντας υψηλές ανταμοιβές όπως έγινε και τώρα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, η εταιρεία έλαβε πάνω από 13.000 αιτήματα για σφάλματα μέσα στο 2015 και μόνο τα 526 από αυτά ήταν έγκυρα.

Έτσι κατέβαλε συνολικά 936.000 δολάρια σε 210 άτομα, όπου κατά μέσο όρο αντιστοιχούν περίπου 1.780 δολάρια στον κάθε ένα από αυτούς. Το πρόβλημα που βρήκε όμως ο μικρός άξιζε πολλά περισσότερα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!