Αυτές είναι οι 10 πιο Τρομακτικές αράχνες!

 Σε πολλούς από εμάς θα έχει συμβεί να μην μπορούμε ούτε σαν ιδέα να φανταστούμε αραχνούλα να μας ακουμπάει και αυτό επειδή κάποιοι πάσχουν από αραχνοφοβία, δηλαδή τον παθολογικό φόβο για τις αράχνες. Τι κάνεις όμως αν η αράχνη είναι μια από τις 10 πιο τρομακτικές;

Μην προσπαθείς να το σκεφτείς, απλά δες τις εικόνες που ακολουθούν και θα νιώσεις κατευθείαν το ρίγος να σε διαπερνά ,είτε τις φοβάσαι είτε όχι. Και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να είναι και δηλητηριώδεις.

 

 

 Δες Επίσης: Τα 17 πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο!

 

Οι 10 πιο τρομακτικές αράχνες στον κόσμο

 

The black widow spider – Latrodectus Hesperus

tromaktikes araxnes

Το χαρακτηριστικό αυτής της θηλυκής αράχνης, γνωστή και ως μαύρη χήρα,  είναι το έντονο κόκκινο στοιχείο στην κοιλιά της σε σχήμα κλεψύδρας. Η μαύρη χήρα είναι πολύ γνωστή επειδή σκοτώνει το ταίρι της και το τρώει μόλις ζευγαρώσει.  Το δηλητήριο αυτής της αράχνης λένε ότι είναι 15 φορές πιο ισχυρό από αυτό του κροταλία. Τρομερό έτσι;

Trapdoor Spider – Liphistius malayanus

tromaktikes araxnes

Αυτή η αράχνη είναι περίπου 4,5 εκατοστά και λέγετε ότι είναι ένα αρχαίο πλάσμα και βρέθηκε πριν 360 εκατομμύρια χρόνια κρυμμένο στις σπηλιές της Μαλαισίας. Η συγκεκριμένη αράχνη πήρε το όνομα της από την καταπακτή που διαμορφώνει από τη λάσπη και βρωμιά για να καμουφλάρει την φωλιά της.

Sydney Funnel web Spider –  Atrax robustus

tromaktikes araxnes

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία την συναντάμε 160 χιλιόμετρα μακριά από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μοιάζει σαν μαύρο δερμάτινο γάντι και έχει 35 χιλιοστά μήκος. Αυτές οι αράχνες είναι εξαιρετικά επιθετικές και δηλητηριώδεις και τα αρσενικά έχουν πολύ ισχυρούς κυνόδοντες.

Long-horned Orb Weaver – Macracantha arcuata

tromaktikes araxnes

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την χρησιμότητα των μακριών κεράτων της, απλές εικασίες λένε ότι τα έχει για να τρομοκρατεί τους θηρευτές της. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1700 και ζει στην Ινδία, στην Κίνα και το Βόρνεο. Το θετικό είναι ότι δεν την έχουν συναντήσει πολλοί (πάλι καλά!)

Twig Spider – Ariamnes flagellum

araxnes tromou

Το όνομα της αράχνη Κλαδί  προφανώς και καταλαβαίνουμε ότι το πήρε από το σχήμα της, γιατί πιο πολύ μας θυμίζει κλαδί η αλήθεια είναι παρά αράχνη. Αυτή την αράχνη (;) την συναντάμε στην Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία

Goliath Bird eating Spider – Theraphosa blondi

araxnes tromou

Παρά το όνομα της προτιμάει να δειπνήσει με βατράχια και έντομα παρά με πουλιά. Είναι μέρος της οικογένειας της Ταραντούλας και βρέθηκε στη Βενεζουέλα και την Βραζιλία. Η μεγαλύτερη που είχε βρεθεί ζύγιζε 175 γραμμάρια! Έχει μαύρη βελούδινη εμφάνιση και οι κυνόδοντες της είναι 20 χιλιοστά μήκος, το τσίμπημα της όμως δεν είναι χειρότερο από αυτό μιας σφήγκας.

David Bowie Spider – Heteropoda davidbowie

araxnes tromou

Τώρα θα μου πεις γιατί μια αράχνη να έχει το όνομα ενός τραγουδιστή. Ο γνωστός rock – star τραγουδιστής David Bowie τη δεκαετία του 70 είχε πορτοκαλί χαίτη και ήταν ο frontman ενός συγκροτήματος με το όνομα  Spiders from Mars (αράχνες από τον Άρη). Και πάλι δεν βγαίνει κάποιο νόημα, αλλά τι να πεις; Αυτό το είδος αράχνης βρίσκεται στην Αυστραλία και τη νοτιοανατολική Ασία. Δεν τραγουδάει, ούτε παίζει μουσική αλλά είναι πολύ καλός κυνηγός εντόμων.

Eight spotted Crab Spider – Platythomisus octomaculatus

araxnes tromou

Αυτή είναι η πιο ελκυστική αράχνη και σε περίπτωση που ψάχνετε ακόμη το όγδοο σημείο, όπως αναφέρει και το όνομα της, βρίσκεται στην κοιλιά της. Ανακαλύφθηκε σε ένα δασύλλιο στη Σιγκαπούρη το 1924 και ζει στο φύλλωμα των μικρών δέντρων. Είναι περίπου 2,5 εκατοστά σε μήκος και μάλλον η πιο εντυπωσιακή.

European Tarantula – Lycosa tarantula

europaiki araxni

Η Ευρωπαϊκή Ταραντούλα είναι πολύ τρομακτική στην όψη και γι’ αυτό πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες. Βρίσκεται κυρίως στην Νότια Ευρώπη και το σώμα της είναι 3 εκατοστά. Η Ευρωπαϊκή Ταραντούλα είναι σε θέση να δαγκώσει άνθρωπο αλλά δεν έχει μεγάλη τοξικότητα, όπως νομίζουμε.

Jumping Zebra Spider – Salticus scenicus

Jumping Zebra araxni

Αυτή η αράχνη με το μεγάλο άλμα έχει οκτώ μάτια διατεταγμένα σε 3 σειρές, δύο εκ των οποίων είναι μεγαλύτερα και στο κέντρο. Βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Βόρεια Ασία και μπορεί να πηδήξει 20 φορές το ύψος της, δηλαδή 7 χιλιοστά.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!