Αρχική Διάφορα Πως να ξεπεράσετε τα capital controls με αγορές μέσω Skrill!

Πως να ξεπεράσετε τα capital controls με αγορές μέσω Skrill!

από Maria Pap.

Τα capital controls έχουν επηρεάσει αρκετά τη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο, μιας και έχουν δυσκολέψει τους πάντες με τις αγορές τους και όχι μόνο τους συνταξιούχους που ακούμε διαρκώς. Ακόμη περισσότερο έχουν επηρεάσει εμάς που θέλουμε να κάνουμε αγορές από το εξωτερικό και πλέον δυσκολευόμαστε, με το να υποχρεωνόμαστε σε φίλους και γνωστούς που μένουν εκτός Ελλάδος.

Για όλα όμως υπάρχει λύση, απλά δεν είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τους εναλλακτικούς τρόπους. Εσύ γνωρίζεις τι είναι η Skrill.com και πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου;

 

Δες επίσης: Πως μπορείς να κερδίσεις χρήματα από το YouTube!

 

Τι είναι η Skrill και πως μπορείς να ξεπεράσεις τα capital controls

skrill-paysafe

Η Skrill είναι ένας online τρόπος πληρωμής (e-wallet) η οποία ανήκει στην © Paysafe Group Plc.,  σου επιτρέπει να πληρώσεις με ασφάλεια και σιγουριά, ώστε να κάνεις τις αγορές σου online. Δωρεάν Εγγραφή!

Η Skrill Limited (Αριθ. μητρώου: 900001) είναι αδειοδοτημένη από την the Financial Conduct Authority με βάση τους κανονισμούς ηλεκτρονικού χρήματος του 2011 για την έκδοση ηλεκτρονικού χρήματος και μέσων πληρωμής. Πέρα όμως από τις πληρωμές σου, μπορείς να στείλεις χρήματα σε κάποιον άλλο λογαριασμό αλλά και να κάνεις ανάληψη χρημάτων μέσω της κάρτας που μπορούν να εκδώσουν για σένα.

skrill agores capital controls

Δημιουργώντας τον λογαριασμό σου, θα πρέπει να δώσεις μερικά απλά στοιχεία για εσένα, αν και το πιο σημαντικό όπως καταλαβαίνεις είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείς και φυσικά ο κωδικός πρόσβασης που θα χρησιμοποιείς.

Έτσι μετά από μερικές εβδομάδες, θα σου αποστείλουν την κάρτα σου και θα μπορείς να κάνεις αγορές σε καταστήματα που δέχονται MasterCard, αλλά και να βγάζεις από τα ATM τα χρήματα που έχεις στον ηλεκτρονικό σου λογαριασμό, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στις αναλήψεις σου και χωρίς να φαίνονται τα στοιχεία σου. Αυτός είναι και ένας ιδανικός τρόπος για όλους τους Freelancers που πληρώνονται ηλεκτρονικά!

 

Με την Skrill μπορείς να κάνεις….

  • Μεταφορές χρημάτων σε φίλους σου και άτομα στο εξωτερικό με 1,9% χρέωση (η paypal χρεώνει 4%-6%)
  • Αγορές μέσω internet
  • Μπορείς να κάνεις κατάθεση τα χρήματα σου από την Ελλάδα και να τα κάνεις ανάληψη σ’ έναν λογαριασμό σου στο εξωτερικό – Διαθέτει η Skrill Ελληνικό λογαριασμό (IBAN)

 

Με την Κάρτα Skrill μπορείς να…

  • Βγάλεις χρήματα από όλα τα ΑΤΜ του κόσμου με χρέωση 1,5 ευρώ (στο νόμισμα της εκάστοτε χώρας)
  • Μπορείς να βγάζεις 250 ευρώ την ΗΜΕΡΑ από όλα τα Ελληνικά ATM (γιατί η κάρτα είναι έκδοση Αγγλίας)
  • Μπορείς να κάνεις αγορές σε φυσικά καταστήματα χωρίς κρατήσεις (πχ. super market, βενζινάδικα)
  • Μπορείς να κάνεις αγορές σε όλα τα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα (πχ. eBay, Aliexpress)
  • Αν έχεις πέσει θύμα απάτης μπορείς να ακυρώσεις μια αγορά εντός 48 ωρών!

 

Μειονεκτήματα:

  • Αν ζητήσεις να σου στείλουν την κάρτα Skrill κοστίζει 10 ευρώ, εκτός αν είσαι VIP μέλος όπου είναι Δωρεάν!
  • Έχουν αργό support εκτός και αν είσαι πάλι VIP

Μπορείς να φορτώσεις τον λογαριασμό της Skrill σου με τραπεζικό εμβάσματα Δωρεάν, το καλό είναι ότι μπορείς να στείλεις χρήματα από οποιαδήποτε τράπεζα επιθυμείς, Eurobank, Alpha, Εθνική, Πειραιώς κλπ. με την μόνη διαφορά, ότι αν το κάνεις από την Πειραιώς θα εμφανιστούν πιο γρήγορα στον λογαριασμό σου στην Skrill.

agores skrill

apostoli xrimaton skrill

Tips: Είναι προτιμότερο να στείλεις το έμβασμα μέσω web banking μιας και δεν υπάρχει κάποια άλλη χρέωση για το έμβασμα εκτός από το 1€ που είναι τα έξοδα αποστολής. Από την άλλη πλευρά αν τα στείλεις από κάποιο τραπεζικό κατάστημα, η χρέωση είναι 5-6€.

Μια εξίσου γνωστή “ηλεκτρονική” τράπεζα είναι και η Payoneer, μόνο που εδώ οι χρεώσεις είναι αρκετά πιο υψηλές, καθώς κυμαίνονται από 3 μέχρι και 3.15 δολάρια για κάθε συναλλαγή συν 1.8% ως 3% επιπλέον χρέωση ανάλογα με το ποσό που θέλεις να στείλεις.

 

Skrill VS PayPal: Ποιες είναι οι διαφορές τους

skrill vs paypal

Αν προσπαθήσεις να στείλεις έμβασμα ώστε να φορτώσεις τον λογαριασμό σου στην paypal, μπορείς να στείλεις (με τα capital controls) μόνο 500 ευρώ τον μήνα κι αυτό αν ήδη έχεις δηλώσει έναν ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό στο account σου, γιατί πλέον δεν δέχεται ελληνικούς λογαριασμούς η paypal και όταν στέλνεις χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό στην Ελλάδα, η χρέωση είναι 1 δολάριο.

Όσο για την Skrill μπορείς να φορτώσεις ακόμη και με τα capital control τον λογαριασμό σου εώς και 15.000 την ήμερα με απλό τραπεζικό έμβασμα δωρεάν, διότι διαθέτει ελληνικό λογαριασμό κι έπειτα να κάνεις τις αγορές σου στο διαδίκτυο και στο εξωτερικό, Χωρίς Κανένα πρόβλημα. Η ανάληψη από την Skrill κοστίζει 3,5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού.

Επίσης η Skrill μπορεί να σου στείλει την κάρτα της και να ψωνίζεις πχ. από το super market και να αφαιρούνται τα χρήματα από τον λογαριασμό σου στην Skrill, κάτι το οποίο η paypal δεν το κάνει ακόμη στην Ελλάδα!