7 Tips για να έχεις ένα πιο γρήγορο WordPress site!

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να προσπαθείς να μπεις σε ένα site και να είναι αργό. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν μια ιστοσελίδα χρειάζεται περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα για να φορτώσει, είναι αιτία για να χάσει μέχρι και το 25% των επισκεπτών του. Ενώ άλλα WordPress site που παίρνουν μέχρι και 10 δευτερόλεπτα για να φορτώσουν συνήθως χάνουν μέχρι και το 35 με 40% των επισκεπτών τους.

Οπότε η ταχύτητα με την οποία ανοίγει μια ιστοσελίδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να γίνει πιο γρήγορο το site σου;

 

 

Εύκολοι τρόποι για να γίνει πιο γρήγορο WordPress site σου

WordPress site taxutita

 

Πρόσεχε το μέγεθος από τις εικόνες που βάζεις

Αν έχεις για παράδειγμα 25 posts με εικόνες στην αρχική σου σελίδα και αυτές οι εικόνες είναι 150kb, η αρχική σου σελίδα θα είναι πάνω από 2.5 ΜΒ σε μέγεθος. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως το σάιτ γίνεται πολύ αργό. Το ιδανικό μέγεθος λοιπόν για τις εικόνες είναι 15-40kb.

Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το Photoshop. Μόλις ανοίξεις την εικόνα που θέλεις πήγαινε File > Save for Web και επέλεξε το 70 για να την αποθηκεύσεις. Βέβαια, θα πρέπει να έχεις τσεκάρει πρώτα ότι το  resolution είναι 72 και όχι 300 και οι διαστάσεις της είναι περίπου 220 με 220.

 

Μην χρησιμοποιείς πολλά Plugins

WordPress plugins sumvoules

Το κακό με τα plugins και ο λόγος για τον οποίο λέμε ότι θα έπρεπε να τα αποφεύγεις, είναι ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο για να φορτώσουν. Ειδικά στην αρχική σελίδα μην βάζεις 30 plugins μόνο και μόνο επειδή νομίζεις εσύ ότι θα αναβαθμίσουν το site σου. Αντ’ αυτού κράτα μόνο 3-5 τα οποία θα είναι και τα πιο απαραίτητα.

 

Χρησιμοποίησε όπου μπορείς κώδικα αντί για εικόνες

Όταν ασχολείσαι με το design από το theme του WordPress σου θα πρέπει να προσπαθείς να κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο απλά γίνεται τα γραφικά σου. Δεν χρειάζεται να βάζεις παντού φωτογραφίες για να κάνεις την εμφάνιση του πιο εντυπωσιακή. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις κώδικα για να εμφανίζει μόνο χρώμα σε μερικά σημεία.

Στα πλαίσια, τις διαχωριστικές γραμμές και γενικότερα τα πιο μικρά ή λεπτά σημεία μπορούμε πολύ εύκολα να αντικαταστήσουμε τις εικόνες με χρώμα.

 

Χρησιμοποίησε ένα Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου

Το συγκεκριμένο δίκτυο συμβάλλει στην επίσπευση της παράδοσης του περιεχομένου, εξού και η ονομασία του, ενώ συνήθως φιλοξενούν μη δυναμικούς πόρους, όπως βίντεο, ήχο, εικόνες, JavaScript αλλά φυσικά και CSS. Επιπλέον, αποθηκεύει τα αρχεία πρώτα στην κρυφή μνήμη, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Μείωσε τα εξωτερικά αρχεία JavaScript και CSS στο WordPress θέμα σου

JavaScript arxia

Όταν έχεις 10 με 20 CSS και JavaScript αρχεία αυξάνουν το φορτίο του όγκου στον server σου και έχει ως αποτέλεσμα να οδηγεί σε αυξημένη χρήση του εύρους ζώνης. Αυτό προφανώς είναι το μόνο που δεν χρειάζεσαι, οπότε αν μειώσεις την χρήση τους θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

 

Χρησιμοποίησε ένα Plugin προσωρινής αποθήκευσης για να φορτώνουν αρχικά οι εικόνες

Αυτό θα βοηθήσει με το να αποθηκεύει προσωρινά τις εικόνες στην κρυφή μνήμη ώστε να ανοίγουν πιο γρήγορα για τον χρήστη, μιας και κανονικά θα χρειαζόταν πολύς περισσότερος χρόνος για να φορτωθούν εξολοκλήρου μέσα στην ιστοσελίδα. Ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό plugin για αυτόν τον σκοπό είναι το W3 Total Cache και το WP Super Cache, το οποίο αυξάνει την απόδοση του server, μειώνοντας τον χρόνο λήψης των εικόνων.

 

Χρησιμοποίησε έναν πολύ καλό διακομιστή (Host)

web hosting

Αν ο web server σου δεν είναι και τόσο καλός, αυτομάτως θα είναι κακή και η ταχύτητα της ιστοσελίδας σου. Αν λοιπόν έχεις ακολουθήσει όλα τα προηγούμενα βήματα και ακόμη η ταχύτητα με την οποία ανοίγουν οι σελίδες είναι αργή, μπορεί να ήρθε η ώρα να αλλάξεις διακομιστή.

Βεβαιώσου λοιπόν ότι το web host, καθώς επίσης και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείς είναι πάρα πολύ καλός. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να ανέβεις σε μια καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!