Τι δεν πρέπει να ρίξεις αν πάρει φωτιά το τηγάνι!

Έστω και μία φορά, σε όλους μας έχει τύχει να πιάσει φωτιά το τηγάνι ή η κατσαρόλα, από δική μας απροσεξία και αν δεν έχει συμβεί σε εμάς, επειδή δεν ασχολούμαστε όλοι με την μαγειρική, τότε το έχουμε ακούσει από άλλους. Εκείνη την ώρα σίγουρα στην αρχή τα χάνεις βλέποντας τις φλόγες που βγαίνουν από το σκεύος σου και στην συνέχεια σε πιάνει πανικός.

Κάπου εκεί είναι που τα χάνουν όλοι και κάνουν το τραγικό λάθος. Παίρνουν δηλαδή την λάθος απόφαση για να σβήσουν την φωτιά. Πως μπορείς όμως να την σβήσεις και τι δεν θα πρέπει να ρίξεις μέσα στο τηγάνι για κανένα λόγο;

 

Δες επίσης: 10 Απίστευτα κόλπα με την φωτιά (Βίντεο)!

 

Τι να μην κάνεις αν πάρει φωτιά το τηγάνι!

Το μόνο σίγουρο σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι ως συνήθως το νερό. Νερό όμως σε καuτό λάδι, μόνο να φουντώσει την φωτιά θα καταφέρει.

Οπότε το πιο αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιήσεις μια βρεγμένη πετσέτα για να το σκεπάσει. Έτσι θα καταφέρεις να δεσμεύσεις το οξυγόνο με αποτέλεσμα να σβήσει η φωτιά. Φυσικά το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις και αν καλύψεις το τηγάνι με ένα μεγάλο καπάκι κατσαρόλας.

Ένας εναλλακτικός τρόπος, αν η φωτιά δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι να ρίξεις μέσα στο σκεύος σου αρκετή μαγειρική σόδα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!