Με 4.600 δορυφόρους, σχεδιάζει η Samsung το πιο γρήγορο Internet!

Η Samsung εξελίσσεται διαρκώς και πλέον είναι μέσα στις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών σε όλο τον κόσμο. Είναι πασίγνωστη για τα ποιοτικά της smartphones, αλλά φυσικά και για τα tablet της και προσπαθεί να ξεπεράσει την Apple, η οποία βρίσκεται ακόμη στην κορυφή της τεχνολογίας!

Μια νέα είδηση έρχεται όμως να ταράξει και πάλι τα νερά. Ο πρόεδρος των ερευνών της εταιρείας, Farooq Khan, από το Ντάλας της Αμερικής, δημοσίευσε ένα έγγραφο το οποίο δείχνει πως η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο, το οποίο θα αποτελείται από 4.600 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς.

Το συγκεκριμένο δίκτυο, θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει με 200 gigabytes Internet τον μήνα 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η Samsung εκτιμά ότι η παγκόσμια κυκλοφορία του Internet πρόκειται να φθάσει το ένα zettabyte τον μήνα μέχρι το 2028.

samsung eidisis

Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο κος Χαν δήλωσε πως ο στόχος τους είναι να σχεδιάσουν έναν χώρο στο Διαδίκτυο, ο οποίος θα έχει παρόμοια χωρητικότητα για να μπορεί να καλύψει όλα αυτά τα δεδομένα που θα μεταφέρονται.

Βέβαια και ο Richard Branson της OneWeb, έχει κάνει μια παρόμοια προσέγγιση, όπου θα υπάρχει ένα δίκτυο 648 δορυφόρων, αντί για αυτό των 4.600, οι οποίοι θα βρίσκονται σε τροχιά και θα διαβιβάζουν τις πληροφορίες στους επίγειους σταθμούς, που με την σειρά τους θα τις αναμεταδίδουν μέσω του σήματος στους χρήστες.

samsung metadosi dedomenon

Δες επίσης: Video: Πως θα είναι το iWatch της Apple το 2019;

Επίσης, η διαφορά είναι πως η πασίγνωστη εταιρεία θα μεταδίδει κύματα – σήματα, με συχνότητα μεγαλύτερη από 100 GHz και έτσι θα μπορεί να γίνει εφικτή η μετάδοση των terabytes ανά δευτερόλεπτο.

Όσο για την συνολική διαθεσιμότητα του ραδιοφάσματος θα μοιραστεί σε 57.75 GHz για το uplink, 56.2GHz για downlink και 38.75GHz για την επικοινωνία μεταξύ των δορυφόρων. Αυτοί οι δορυφόροι θα κινούνται σε τροχιά γύρω στα 900 μίλια. Για να καταλάβετε την απόσταση, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά περίπου στα 250 μίλια πάνω από τον πλανήτη μας.

Όπως και να χει ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή, για το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστιος, οπότε το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιος θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδια του και όχι απλά ποιος θα πει τις καλύτερες ιδέες.

[adrotate banner=”12″]

>> Δες όλα τα άρθρα από την Τεχνολογία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!