Γιατί το FBI δεν μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone!

Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, βλέπουμε πως υπάρχουν όλο και περισσότερα κρούσματα, όσον αφορά την αποκρυπτογράφησης των δεδομένων διαφόρων χρηστών, είτε μιλάμε για προσωπικούς υπολογιστές είτε για κινητά τηλέφωνα. Κάτι το οποίο όμως συνηθίζει να κάνει και η αστυνομία, με απώτερο σκοπό να λύσει το μυστήριο μιας υπόθεσης.

Όσοι έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις μπορούν να χακάρουν οποιοδήποτε smartphone και να δουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Τι συμβαίνει όμως όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα iPhones; Εκεί ακόμη και το FBI ζήτησε την βοήθεια της Apple για να καταφέρει να ξεκλειδώσει το iPhone 5C, ενός δράστη της επίθεσης του Δεκεμβρίου στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας.

 

 

Αυτός είναι ο λόγος που το FBI δεν μπορεί να χακάρει τα iPhones!

Ο λόγος που δεν μπορούν να τα καταφέρουν είναι απλά αστείος. Όλα αφορούν μία και μόνο ρύθμιση η οποία κάνει τα συγκεκριμένα κινητά απίστευτα ασφαλή. Ο χρήστης αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάει Ρυθμίσεις – κωδικός πρόσβασης και να βάλει τον κωδικό ασφαλείας τους.

asfalia iphones

Μόλις γίνει αυτό, εμφανίζεται μια οθόνη, στην οποία εμφανίζεται η Διαγραφή δεδομένων. Η διαγραφή όλων των δεδομένων του χρήστη θα γίνει μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες για να βάλει κάποιος τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν λοιπόν είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη ρύθμιση, όποιος προσπαθήσει να σου ξεκλειδώσει το κινητό για να κλέψει κάποιες πληροφορίες, το μόνο που θα καταφέρει είναι στις 10 προσπάθειες να διαγράψει τα πάντα από μέσα.

Όλα αυτά οφείλονται στην τεχνολογία Secure Enclave, η οποία άρχισε να χρησιμοποιείται από το iPhone 5S και μετά.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο Secure Enclave; Είναι ένας ξεχωριστός υπολογιστής από όπου διαχειρίζεται η πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης, ελέγχοντας το ψηφιακό πορτοφόλι Apple Pay, το iCloud keychain (όπου υπάρχουν τα usernames, passwords, κωδικοί από πιστωτικές και άλλα παρόμοια στοιχεία που χρησιμοποιούμε στο internet) και άλλα στοιχεία που συνδέονται με το Touch ID, δηλαδή το δακτυλικό αποτύπωμα που χρειάζεται να βάλουμε πριν μας ζητηθεί το PIN.

Οπότε, αν δεν μπορείς να αποφύγεις το να στο κλέψουν τουλάχιστον φρόντισε να έχεις κάνει αυτή τη ρύθμιση, ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σου δεδομένα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!