Αρχική Τεχνολογία VIDEO: Έτσι θα είναι τα αεροπλάνα του μέλλοντος;
aeroplano tou mellontos

VIDEO: Έτσι θα είναι τα αεροπλάνα του μέλλοντος;

από Maria Pap.

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί τι εκπλήξεις μας περιμένουν από την τεχνολογία και την εξέλιξη της. Έχεις φανταστεί όμως πως θα είναι τα αεροπλάνα στο κοντινό μελλον; 

Έχουμε δει αυτοκίνητα να πετάνε, σπίτια με λειτουργία αισθητήρων κίνησης και την ανακάλυψη της τεχνητής καρδιάς και όμως παρ’ όλα αυτά η επιστήμη ποτέ δεν σταματάει να εξελίσσεται και να υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Τώρα θα μου πεις όλα αυτά είναι σίγουρα για το καλό της ανθρωπότητας; Και φυσικά όχι όλα, αλλά τα περισσότερα πόσο πιο διαφορετική κάνουν την ζωή μας;

Ποιο είναι όμως ένα από τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας;

 

Δες επίσης και άλλα εντυπωσιακά τεχνολογικά θέματα

 

Το αεροπλάνο του μέλλοντος από την Technicon Design

aeroplana neas genias

Η εταιρεία Technicon Design με έδρα της το Παρίσι  κέρδισε αρκετά πρόσφατα βραβείο για το concept του IXION αεροπλάνου χωρίς παράθυρα. Η συγκλονιστική ιδέα που είχε αυτή η εταιρεία ήταν να τοποθετήσουν κάμερες στο εξωτερικό του αεροπλάνου.

Ο απώτερος τους σκοπός είναι να προβάλετε η εικόνα του τοπίου της διαδρομής σε real time, μέσω των υψηλής ανάλυσης οθονών που βρίσκονται στα εσωτερικά τοιχώματα του θαλάμου των επιβατών αλλά και την οροφή, δίνοντας έτσι την αίσθηση της οπτικής των 360 μοιρών.

aeroplana mellon aggouria.net

Μπορεί αν σκέφτεσαι μόνο τον ουρανό να μην σε συγκλονίζει η ιδέα, σκέψου όμως να πετάς πάνω από τον Αμαζόνιο και να θαυμάζεις αυτή την άγρια φύση η γιατί όχι και ένα ταξίδι στο φεγγάρι. Τόσα γίνονται!

Τώρα από τεχνικής και λειτουργικής πλευράς το να αφαιρεθούν τα παράθυρα στα αεροπλάνα του μέλλοντος έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Το βασικότερο είναι ότι μειώνονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται, άρα και το κόστος τους και φυσικά το βάρος του αεροπλάνου. Επίσης, έτσι δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό των αεροπλάνων.

Ο διευθυντής σχεδιασμού Gareth Davies δήλωσε ότι ο σκοπός της δημιουργίας του συγκεκριμένου αεροπλάνου είναι για να προτείνει κάτι διαφορετικό, αλλά πάντα λειτουργικό και αξιόπιστο.

Related Posts