Η μοναδική λίμνη που κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτη κηλίδες!

Υπάρχουν πάρα πολλά όμορφα τοπία σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα τόσο παράξενα. Ο αριθμός των περίεργων λιμνών είναι αρκετά μεγάλος, αλλά η λίμνη που σχηματίζει κηλίδες είναι σίγουρα από τις πιο ξεχωριστές.

Είναι από τις λίγες στιγμές που δεν μπορείς να πιστέψεις στα μάτια σου και φυσικά να πιστέψεις ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό και σε καμία περίπτωση δεν έχει βάλει ο άνθρωπος το χεράκι του. Γι’ αυτό εξάλλου και έχουμε δει φωτογραφίες της να πρωταγωνιστούν σε πολλά τουριστικά περιοδικά, αλλά ακόμη και στο National Geographic. Τι προκαλεί όμως όλες αυτές τις κηλίδες που εμφανίζονται το καλοκαίρι;

 

Για ποιο λόγο γεμίζει αυτή η λίμνη με κηλίδες το καλοκαίρι!

perierges limnes aggouria.net

Η συγκεκριμένη ιδιαίτερη λίμνη βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Osoyoos στην ανατολική κοιλάδα Similkameen της Βρετανικής Κολομβίας, του Καναδά. Για εννέα μήνες δεν έχει απολύτως τίποτε το διαφορετικό από όλες τις άλλες λίμνες. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και το καλοκαίρι.

spotty lake ikones

Δες επίσης: Βρέθηκε δέντρο 3.200 χρόνων (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, όλη η επιφάνεια της καλύπτεται από ασύμμετρες μεγάλες κηλίδες που μοιάζουν με ατομικές πισίνες. Γι’ αυτόν τον λόγο ονομάζεται Spotted Lake.

topia kanadas

Δες επίσης μυστηριώδες δάσος με 400 στραβά δέντρα ερευνούν οι επιστήμονες!

Η αιτία που αλλάζει εμφάνιση είναι το ότι τα νερά της είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, ο οποίος ενώνεται σιγά σιγά όταν εξατμίζεται το νερό κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να σχηματίζει μικρές λίμνες. Πιο συγκεκριμένα, το θειικό μαγνήσιο, το θειικό νάτριο, το ασβέστιο, ο άργυρος και το τιτανίου που βρίσκονται στο νερό προκαλούν την αλλαγή των χρωμάτων του και την δημιουργία των μικρότερων λιμνών.

perierga kosmos aggouria.net

Δες επίσης 10 απίστευτες τρύπες της γης!

Έχει όμως ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτηριστικό μιας και οι ινδιάνικες φυλές αποκαλούσαν το νερό της θεραπευτικό και δήλωναν ότι έχει «μυθικές θεραπευτικές δυνάμεις» για όσους κολυμπούσαν εκεί!

Πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να δεις το μέρος αυτό από πολύ κοντά, καθώς σου επέτρεπαν να περπατήσεις γύρω από τις 365 μικρές λιμνούλες που δημιουργούνται, αλλά πλέον παρατηρείς το τοπίο από πιο μακριά επειδή έχουν βάλει έναν μεγάλο φράχτη για να προστατεύσουν αυτή την οικολογικά ευαίσθητη περιοχή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις όλο της το μεγαλείο!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!