Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης για την φαγούρα στο αυτί!

Το να μας πιάνει φαγούρα στο αυτί δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, αλλά ούτε και τρομερό πρόβλημα υγείας. Συμβαίνει σε πολλούς από εμάς και είναι ότι πιο ενοχλητικό μπορεί να σου συμβεί μιας και δεν μπορείς να φτάσεις το συγκεκριμένο σημείο για να το ξύσεις.

Αν ενοχλεί όμως εσένα που σε πιάνει αυτή η φαγούρα μια στο τόσο τι να πουν και μερικοί άνθρωποι που έχουν χρόνιο πρόβλημα. Πως θα αισθανόσουν αν σου συνέβαινε σχεδόν μία φορά την ημέρα; Πάω στοίχημα ότι δεν θα ήταν και η καλύτερη σου. Τι μπορεί να ευθύνεται όμως γι’ αυτό και τι μπορείς να κάνεις για να γλιτώσεις, έστω και στιγμιαία, από την φαγούρα;

 

Τι πρέπει να κάνεις αν σε πιάσει φαγούρα στο αυτί!

Το κλασικό που μας λένε όταν μας τρώει το αυτί είναι ότι κάποιος μας μελετάει, αλλά η αλήθεια είναι πως τα αυτιά μας είναι γεμάτα με νευρολογικές ίνες. Αν τώρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις περισσότερη φαγούρα από τον μέσο άνθρωπο.

Άλλες συχνές αιτίες κνησμού είναι το ξηρό δέρμα, η δερματίτιδα στο αυτί, η λοίμωξη του αυτιού, η ψωρίαση ή η χρήση ακουστικού βοηθήματος. Βέβαια, η φαγούρα μπορεί επίσης να οφείλεται στο υπερβολικό νερό που πέφτει στο αυτί, είτε στο μπάνιο είτε στην κολύμβηση. Όλα όμως θεραπεύονται. Μόνο αν δεις ότι μειώνεται η ακοή σου και υπάρχει αιμορραγία θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου. Πως μπορείς όμως να την θεραπεύσεις μόνος σου;

1. Οινόπνευμα και ξύδι

leuko ksudi idiotites ugeia

Δες επίσης 8 τρόπους για να καθαρίσει το σώμα σου από τις τοξίνες!

Ανέμειξε ένα μέρος οινόπνευμα με ένα μέρος λευκό ξύδι και με ένα μικρό κουτάλι (ή αν υπάρχει σταγονόμετρο ακόμη καλύτερα) ρίξε λίγο από το μείγμα μέσα στο αυτί σου. Γύρνα το κεφάλι σου στο πλάι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, γύρισε το προς την άλλη πλευρά για να μην μείνουν μέσα τα υγρά.

2. Ζεστό λάδι

ladi auti therapia

Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο, τεϊέλαιο, ή λάδι καρύδας χωρίς να το αφήσεις να κάψει και έπειτα ρίξε μερικές σταγόνες στο αυτί σου. Και εδώ θα πρέπει να γυρίσεις το κεφάλι στο πλάι για να μείνει μέσα το λάδι.

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

uperoksidio udrogonou

Δες επίσης γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε μερικούς ανθρώπους περισσότερο!

Ανακάτεψε ένα μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου με ένα μέρος νερού και στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό σταγονόμετρο ρίξε μερικές σταγόνες στο αυτί σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το αυτί σου από το υπερβολικό κερί.

4. Αλόη Βέρα

aloe vera ugia aggouria.net

Δες επίσης πως να καθαρίσεις τους πνεύμονές σου αν είσαι καπνιστής!

Η αλόη μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας. Ρίξε λοιπόν τρεις με πέντε σταγόνες από το τζελ της, ώστε να αποκαταστήσεις τα επίπεδα του pH. Επιπλέον, η αλόη παρέχει αντι-φλεγμονώδη οφέλη στον οργανισμό μας.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!