8 ασκήσεις για να αποκτήσεις six-pack κοιλιακών!

Βλέπεις τους κοιλιακούς των μοντέλων στα περιοδικά; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες αποτελεσματικές ασκήσεις και προγράμματα γυμναστικής δες εδώ!

 

Ποιος δεν έχει ζηλέψει τους κοιλιακούς των Δημήτρη Βλάχου και του Beckham!

Beckham

Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά μην το καθυστερείς και πολύ!!!

Σου δείχνουμε 8 τύπους ασκήσεων για σωστή εκγύμναση κοιλιακών. Ακολούθησε τους κατά γράμμα για αποφυγεί τραυματισμών και … άσκοπη κούραση. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάσεις στους μύες που θέλεις να δουλέψεις. Σε περίπτωση που πιαστείς σε κάποιο σημείο ή πονέσεις, τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά και καλύτερα να σταματήσεις!

 

1. Μέγιστη πίεση

Megisti piesi

Προσπάθησε όταν διπλώνεις, να πιέζεις τους κοιλιακούς σου. Κάτσε κάποια δευτερόλεπτα και μετά κατέβα ξανά. Μπορεί να σε καίει το σημείο, αλλά όσο περισσότερο σε κάψουν οι κοιλιακοί σου, τόσο γρηγορότερα θα δεις και αποτελέσματα. Σε αυτήν την θέση προτιμάμε να κάνουμε σκληρότερη άσκηση και λίγες επαναλήψεις παρά το αντίθετο.

2. Σήκωμα του κορμού

sikoma kormoy

 

Σε αυτήν την άσκηση όπως φαίνεται και στην φωτογραφία θέλουμε σήκωμα του κορμού. Πολύ σημαντικό είναι να μην γίνουν έντονες κινήσεις, αλλά αργές και με ρυθμό. Όχι στην αρχή γρήγορα και μόλις κουραστούμε πιο αργά. Καλό είναι σε αυτή θέση να κάνεις 3 σετ των 12, διάλειμμα και στην συνέχεια άλλα 3 σετ.

 

3. Εκπνεύστε στην κορυφή

Ekpneyste stin korifi

Καθίσε σε μία μπάλα γυμναστικής. Στηρίξε στη μπάλα στον κορμό σου, όπως στην φωτογραφία. Στην συνέχεια κρατώντας την αναπνόη σου στο ανέβασμα, σφίγγεις τους κοιλιακούς σου και χαλαρώνεις όταν κατεβαίνεις. Σε αυτήν την άσκηση πρέπει να προσέξεις μην βάζεις δύναμη στον αυχένα σου για 2 λόγους. Ο 1ος είναι ότι θα κλέβεις στην άσκηση και δεν θα ασκείς την πίεση που πρέπει και ο 2ος ότι θα έχεις πρόβλημα στον αυχένα.

 

4. Κράτησε το κεφάλι στην ίδια θέση με τον κορμό

kefali idia thesi me kormo

Στην άσκηση αυτή, δεν πρέπει να δέσεις τα δάχτυλα σου πίσω από το κεφάλι και σημαντικό είναι να έχεις τα πόδια σου στην ίδια θέση και να ανεβάζεις μόνο τον κορμό.

Συμβουλή μου είναι να νοιώθεις ότι έχεις ένα ξύλο που σου στηρίζει την πλάτη και δεν σε αφήνει να καμπουριάσεις… Πίστεψε με, βοηθάει πολύ!

 

5. Πλάγιοι Κοιλιακοί

plagiioi kiliakoi

Και τώρα ήρθε η ώρα για πλάγιους κοιλιακούς…  Σήκωνε αντίθετα χέρι και γόνατο, όπως ακριβώς στην φωτογραφία. Μην ξεχνάς, το σημείο που καίγεται αυτό και γυμνάζεις, οπότε υπομονή!

 

6. Μικρή κίνηση, πολλές επαναλήψεις

mikri kinisi

Εδώ θέλουμε πολύ μικρό εύρος κίνησης και πολλές επαναλήψεις. Αυτή η άσκηση βοηθάει αρκετά στο κάψιμο του λίπους.

 

7. Σταθερή ένταση σε όλο το σετ

klasiko

Εδώ έχουμε τους κλασικούς σε όλους κοιλιακούς. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό δίπλωσης. Ο κοιλιακός μυς έχει την δυνατότητα να ‘ξεκουράζεται’ πολύ εύκολα και γρήγορα, οπότε κλέβοντας 2 δευτερόλεπτα ανάπαυλας, αχρηστεύουμε όλη την άσκηση.

 

8. Ξεκουράσου 60 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ

ksekoyrasoy anamesa sta set

Σημαντικό είναι ανάμεσα στα σετ να αφήνεις τους κοιλιακούς σου να χαλαρώνουν. Έτσι, θα μπορέσεις πολύ πιο εύκολα να κανεις όλα τα σετ που πρέπει.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!