Τα 10 πιο θανατηφόρα έντομα του κόσμου!

Μπορεί αρκετά από τα παρακάτω θανατηφόρα έντομα να μην υπάρχουν στην χώρα μας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αφενός και αφετέρου αν κάνεις ταξίδια θα ήταν καλό να ενημερωθείς.

Εντάξει ό,τι και να πούμε η αλήθεια είναι ότι τα έντομα ανήκουν στους πιο ανατριχιαστικούς, εκνευριστικούς και μερικές φορές αηδιαστικούς ζωντανούς οργανισμούς της γης.

Οπότε ήρθε ο καιρός να κάνουμε την αντίστροφη μέτρηση των πιο θανάσιμων εντόμων στον πλανήτη, μέχρι στιγμής. Τι λες θα βρεις και κάποιο που δε θα το περιμένεις;

 

Λίστα με τα πιο θανατηφόρα έντομα

 

Το έντομο που φιλάει

imiptera-to-entomo-tou-filiou aggouria.net

Το έντομο που φιλάει, γνωστό και ως kissing bug, ανήκει στην κατηγορία των ημίπτερων. Το συγκεκριμένο έντομο ονομάστηκε έτσι μιας και πηγαίνει την ώρα που κοιμάται κάποιος και τον “φιλάει” στα χείλια- κάποιες φορές και στα μάτια- με τις μικρές του δαγκάνες. Κατά αυτόν τον τρόπο, μεταφέρει στο αίμα χιλιάδες ασθένειες, με συνηθέστερη την ασθένεια Τσάγκας!

Το έντομο που φιλάει ευθύνεται για το θάνατο περίπου 12,000 ανθρώπων τον χρόνο.

Η Ιαπωνική σφήκα

gigantia-iapwniki-sfika

Η Ιαπωνική σφήκα ή αλλιώς γιγάντια σφήκα, ανήκει στις πιο επικίνδυνες σφήκες του κόσμου. Το τσίμπημα της μπορεί να είναι θανάσιμο όχι μόνο σε περιπτώσεις αλλεργικού σοκ, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση λόγω των τοξινών που μεταφέρονται από το κεντρί της στο σώμα μας.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η Ιαπωνική σφήκα δεν σταματάει με το πρώτο τσίμπημα, αλλά συνεχίζει μανιωδώς. Περιττό να πούμε ότι ο πόνος είναι πραγματικά αφόρητος. Κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 40 κρούσματα θανάσιμων τσιμπημάτων από την συγκεκριμένη σφήκα.

Το Αφρικανικό μυρμήγκι

siafu-afrikanika-mirmigkia

Μια ορδή από μόλις 20,000 Αφρικανικά μυρμήγκια είναι ικανή να αφανίσει ολόκληρο πληθυσμό στο πέρασμα της. Τα Αφρικανικά μυρμήγκια κάνουν την εμφάνιση τους όταν έχουν έλλειψη σε τροφή.

Ένα τσίμπημα τους μπορεί να κάνει το θύμα τους να πεθάνει από ασφυξία σε πολύ λίγο χρόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα θύματα ετησίως φτάνουν γύρω στα 50 και επιπλέον καταστρέφουν πολλές φορές και τις σοδειές των αγροτών.

Οι σφήκες

kitrini-sfika-thanasimo-entomo

Οι κίτρινες σφήκες, αυτές που βλέπουμε και το καλοκαίρι, καταλαμβάνουν αυτή τη θέση για ένα και μόνο λόγο. Κατά γενική ομολογία, οι σφήκες δεν τσιμπάνε χωρίς λόγο. Όμως ένα τσίμπημα τους μπορεί να αποβεί μοιραίο, μιας και μπορούν να προκαλέσουν αναφυλακτικό σοκ, το οποίο μπορεί να καταλήξει σε θάνατο. Απλά και μόνο με ένα τσίμπημα!

Οι ακρίδες

akrides-thanasima-entoma

Στην πλειοψηφία τους οι ακρίδες είναι πράγματι άκακες. Εκτός από το είδος locust! Σε πάω πολύ πίσω στην Αίγυπτο και παραπέμπω στην Βίβλο και τις δέκα πληγές του Φαραώ. Μια από τις δέκα και συγκεκριμένα η όγδοη ήταν οι συγκεκριμένες ακρίδες που κατέστρεψαν όλες τις σοδειές των Αιγύπτιων.

Ναι θα μου πεις ότι αυτές δεν προσβάλουν άμεσα τον άνθρωπο, όμως έμμεσα επειδή ακριβώς καταστρέφουν τις καλλιέργειες των ανθρώπων μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο από ασιτία.

Κόκκινα μυρμήγκια ή “μυρμήγκια της φωτιάς”

kokkina-mirmigkia

Τα “μυρμήγκια της φωτιάς”- το όνομα προφανώς λόγω χρώματος- δεν επιτίθενται συχνά σε ανθρώπους. Τρέφονται κυρίως με χορταρικά και μικρότερα έντομα. Εάν όμως ενοχληθούν- π.χ αν προσπαθήσεις να χαλάσεις τη φωλιά τους- τότε την πάτησες!

Τα κόκκινα μυρμήγκια επιτίθενται όλα μαζί και τσιμπάνε το θύμα. Το τσίμπημα αφήνει πίσω του κόκκινα σημάδια, τα οποία μπορούν να γιατρευτούν. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει χρόνος. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν 150 θάνατοι τη μέρα από κόκκινα μυρμήγκια. Είναι για να τα φοβάσαι παρά το μέγεθος τους!

Μύγα Τσε Τσε

miga-tse-tse

Η περίφημη μύγα Τσε Τσε βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστα μας. Πρόκειται για μεγάλες μύγες, οι οποίες τρέφονται με αίμα. Ως συνέπεια, μεταφέρουν πάρα πολλές ασθένειες και παράσιτα που εισβάλουν στον οργανισμό δημιουργούν τον “ύπνο της μύγας”. Η μύγα Τσε Τσε βρίσκεται στην Αφρική και ετησίως 300,000 άνθρωποι πεθαίνουν από το τσίμπημα της.

Αφρικανικές μέλισσες

melissa-thanatiforo-entomo

Το καλό που έχουν οι μέλισσες είναι ότι σε τσιμπάνε και μετά ψοφάνε, σωστά; Ε, περίπου. Για κακή μας τύχη υπάρχουν και οι αφρικανικές μέλισσες! Το συγκεκριμένος είδος είναι μέλισσες μαχητές, πολύ επιθετικές και άπαξ και σε πετύχουν να μπλοκάρεις το δρόμο τους, σε έχουν πάρει από πίσω και σε κυνηγάν μέχρι να σε πιάσουν. ΟΚ, υπερβολή, όμως τουλάχιστον για τα επόμενα 700 μέτρα.

Φαντάσου να σε έχει πάρει από πίσω ένα σμήνος αφρικανικές μέλισσες και για 700 μέτρα να τρέχεις μπας και ξεφύγεις. Δεν ξεφεύγεις εύκολα και δυστυχώς η ποσότητα των τσιμπημάτων που συνήθως υφίστανται τα θύματα, μπορεί να αποβεί μοιραίος. Ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους ετησίως.

Οι ψύλλοι

psilloi-thanasimo-entomo-top2

Τόσο μικροσκοπικά έντομα και όμως τόσο μεγάλο κακό. Οι ψύλλοι σε τσιμπούν και σου ρουφάνε το αίμα, μεταφέροντας παράλληλα και εκατομμύρια αρρώστιες. Οι ψύλλοι είναι υπεύθυνοι για την εξάπλωση της “βουβωνικής πανώλης”. Για αυτό εάν έχεις κατοικίδιο ποτέ μην αμελείς τα φάρμακα και τα εμβόλια κατά των ψύλλων!

Το κουνούπι

anopheles-koynoupi-to-pio-thanatiforo

Το ξέρω πως δεν περίμενες ότι το κουνούπι θα βρισκόταν στην πρώτη θέση. Τα κουνούπια πραγματικά μπορούν να προκαλέσουν πολλά. Είναι εξαιρετικά εκνευριστικά, σε σημείο που μπορεί να σε τρελάνουν- ελπίζω όχι κυριολεκτικά, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις- το τσίμπημα τους προκαλεί φαγούρα που είχες να νιώσεις από τότε που πέρασες ανεμοβλογιά.

Βέβαια όλα αυτά είναι πταίσματα απέναντι στην μάστιγα της ελονοσίας που μέχρι και σήμερα προκαλεί πάρα πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων. Το κουνούπι, μιας και ρουφάει αίμα, είναι φορέας αμέτρητων ασθενειών.

Το κουνούπι του Νείλου, το οποίο έχει ταξιδέψει και στην Ελλάδα είναι υπεύθυνο για πάνω από 1,000,000 θανάτους ετησίως. Για αυτό αντισταθείτε στο ξύσιμο όσο μπορείτε για να μην προκαλέσετε μολύνσεις και προστατευτείτε!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!