Πως να βοηθήσεις ένα ζωάκι που έφαγε φόλα

Δεν είναι λίγοι που έχουν θρηνήσει το σκύλο ή τη γάτα τους επειδή έφαγε φόλα που κάποιος επιτήδειος του πέταξε. Αναφέρονται ο σκύλος και η γάτα γιατί είναι τα ζώα που ενοχλούν περισσότερο με τα γαβγίσματα ή τις “ζημιές” τους αντίστοιχα διάφορους …. “ανθρώπους”. Ειδικά το καλοκαίρι στις εξοχές παρατηρείται τέτοια έξαρση και το Χειμώνα στις πόλεις. Οι άνθρωποι τα θεωρούν εστία μόλυνσης και επικίνδυνα. Ίσως είναι και οι ίδιοι άνθρωποι που πέταξαν στο δρόμο ένα σκύλο και τον έκαναν με το έτσι θέλω αδέσποτο.

 

 

 

Πως να βοηθήσεις ένα ζωάκι που έφαγε φόλα aggouria.net

Ας δούμε πρώτα τι είναι φόλα.

Η φόλα λοιπόν είναι μια δηλητηριώδης ουσία (ποντικοφάρμακο,φυτοφάρμακο) που βάζουν σε μεζεδάκια τα οποία θα φάει το εκάστοτε ζώο. Κάποιοι χρησιμοποιούν και γύψο το οποίο το ανακατεύουν με γάλα αλλά και τριμμένο γυαλί μέσα σε τροφή. κατά τη γνώμη μου τα δύο τελευταία είναι τα χειρότερα. Από τις δηλητηριώδης ουσίες υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες να σωθεί ένα ζώο από το να φάει οποιαδήποτε τροφή με γυαλιά που θα το κάνει να έχει αργό και βασανιστικό θάνατο έτσι κι αλλιώς.

Πως να βοηθήσεις ένα ζωάκι που έφαγε φόλα aggouria.net

Συμπτώματα ζώου που έφαγε φόλα

Σπασμοί, εμετός, υπερβολικά σάλια και αφροί στο στόμα είναι μερικά από τα συμπτώματα που δημιουργούν οι φόλες.

Τι να κάνεις σε περίπτωση φόλας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις σε έναν κτηνίατρο και να του πεις αν έχεις αντιληφθεί τι μπορεί να έφαγε το ζώο ή τι συμπτώματα έχει. Ο κτηνίατρος θα σου δώσει οδηγίες για το τι μπορεί να δώσεις στο συγκεκριμένο ζώο ώστε να του προξενήσεις εμετό (γιαυτό σου είπα πιο πάνω πως οι φόλες με γυαλί είναι οι χειρότερες..).

Πως να βοηθήσεις ένα ζωάκι που έφαγε φόλα aggouria.net

Το τηλέφωνο στον κτηνίατρο πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μην προλάβει να απορροφηθεί το δηλητήριο από το αίμα του σκύλου ή γάτας. αφού το ζωάκι κάνει εμετό, πρέπει να του κάνεις ένεση ατροπίνης (0,2 mm για κάθε κιλό ζώου) την οποία θα προμηθευτείς από το φαρμακείο. Καλό είναι πάντα να σου βρίσκεται

Η επόμενη κίνηση αφού δώσεις πρώτες βοήθειες στο ζωάκι είναι να το πας στον κτηνίατρο. Όσο πιο γρήγορα δράσεις τόσο καλύτερα. Ένα ζώο που δεν έχει πέσει σε κώμα και έχει τις αισθήσεις του όταν το παραλάβει ο κτηνίατρος, έχει πολλές πιθανότητες να σωθεί.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!